برنامه یاد بعضی نفرات
 
نظری که شما قصد پاسخ دادن به آن را دارید وجود ندارد.
حضور معاونت هنری وزارت ارشاد در غرفه «موسیقی ما» در نمایشگاه مطبوعات
علی مرادخانی: موسیقی ذاتاً یک رسانه و پیام‌رسان است
موسیقی ما - غرفه سایت «موسیقی ما» در طول یک هفته برگزاری نمایشگاه مطبوعات میزبان چهره‌های موسیقی و مسئولان هنری کشور بود. از جمله معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که دقایقی را مهمان این رسانه بود و با خبرنگار این رسانه گفتگو کرد. «علی مرادخانی» در گفتگو با «موسیقی ما» از آخرین وضعیت سند راهبردی موسیقی کشور سخن گفت. سندی که جزئیات آن حدود یک سال و نیم قبل و از طریق جلسه‌ای در نهاد ریاست جمهوری رسانه‌ای شد. همچنین مرادخانی در ادامه، نظرات خود را درباره نامه خوانندگان پاپ به رئیس‌جمهور بیان کرد که در ادامه می‌خوانید:
 
  • * حدوداً یک سال و نیم قبل در معاونت فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری جلسه‌ای برای تدوین سند راهبردی موسیقی کشور برگزار شد. جلسه‌ای که در آن علاوه بر مسئولان فرهنگی کشور، اهالی موسیقی و اصحاب رسانه هم حضور داشتند. اما چرا پس از آن دیگر شاهد برگزاری و تداوم آن جلسات نبودیم؟
ما پس از آن، جلسات کارشناسی را با جناب دکتر «فاضلی» و سایر دوستان برگزار کردیم و تقریباً کارهای آن سند به اتمام رسیده است. من سند را خدمت آقای دکتر «جنتی» ارسال کردم تا نظرات‌شان را اعلام کنند و سپس آن سند به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.
 
  • * در این جلسات کارشناسی، اهالی موسیقی حضور نداشتند؟
آقای «ساسان فاطمی» حضور داشتند اما با چهره‌های زیادی طرف مشورت بودیم. بحث کارشناسی و مدیریتی و موسیقایی است. باید بررسی کنیم که آیا به لحاظ مدیریتی می‌تواند به این صورت اجرا شود؟ مثلاً در مورد موسیقی‌هایی که نوشته بودند، بررسی داشتیم و در بحث موسیقی فاخر، تعریفی که قبلاً ارائه کرده بودند کامل نبود. ما تلاش کردیم اگر می‌گوییم موسیقی فاخر پس تعریف کامل‌تری ارائه دهیم. موسیقی یک امر جهانی است و زمانی که شما از موسیقی‌های خوب و فاخر صحبت می‌کنید، قطعاً ابعاد آن را باید در همه زمینه‌ها ببینید تا بتوان آن را به وضوح مشخص کرد.
 
  • * در آن جلسه اول، خبرنگاران پرسیدند که آیا اهالی موسیقی پاپ هم در این جلسات مشورتی برای تدوین سند راهبری موسیقی کشور حضور خواهند داشت، که شما گفتید به زودی از حضور فعالان این سبک هم بهره می‌بریم. آیا چنین اتفاقی رخ داد؟
زمانی که شما از انواع ژانرهای موسیقی صحبت می‌کنید، یعنی همه حضور دارند و نمی‌گویید که فقط این افراد هستند و دیگران نیستند. باید به این نکته توجه داشته باشید که موسیقی ذاتاً یک رسانه و پیام‌رسان است. می‌توانیم بگوییم که نمادی از وجه برون‌تابی یک جریان از انسان‌ها است که به جامعه منتقل می‌شود. مهم این است که آن سبک موسیقی چگونه باشد و مهم این است که با ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی منطبق باشد.
 
  • * چندی پیش جمعی از خواننده‌های موسیقی پاپ نامه‌ای را برای رئیس‌جمهور محترم نوشتند و در آن نکات مختلفی را مطرح کردند. برخی از منتقدان اعتقاد داشتند که بهتر بود آن نامه به معاونت هنری ارشاد یعنی شخص شما نوشته می‌شد. آیا با این دیدگاه موافق هستید؟
من نمی‌توانم برای افراد تکلیف روشن کنم. سلیقه آنها این بوده و شاید می‌خواستند ابعادش را خیلی گسترده کنند. اما نکته خیلی مشخصی وجود دارد که دوستان من هم در حوزه موسیقی -که ما سال‌ها با هم زندگی کرده‌ایم- می‌دانند. حدودی وجود دارد و طبق آن حدود با هم کار می‌کنیم. زمانی که من اینجا نشسته‌ام، حتماً من و شما با هم فصل مشترکی داریم که نشسته‌ایم و صحبت می‌کنیم. این فصل مشترک بین ما وجود دارد و آن هم هنجارهای اجتماعی ما است. آن هنجارهایی که است که با آن به تفاهم رسیده‌ایم. اگر کسی این موارد را قبول دارد، ما با هم مشکلی نداریم. پس نشان می‌دهد که در این زمینه مواردی هست که آن موارد باید مورد بحث قرار گیرد. ما روی آن موارد هم می‌توانیم گفتگو کنیم و این گفتگو در مجموعه خود ما اتفاق می‌افتد. در چنین مواردی آقای رئیس‌جمهور به آقای وزیر و آقای وزیر هم به بنده ارجاع می‌دهند. نکته‌ای که وجود دارد این است که زمانی که ما یک مجموعه هستیم و به سمت یک مسیر حرکت می‌کنیم، باید جهت حرکت، ساز و کار رفتن و ساز و برگ ما همگونی داشته باشد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد همه‌چیز درست می‌شود.
 
  • * تا این لحظه دکتر روحانی نامه‌نگاری یا ارجاعی به وزیر محترم ارشاد یا جنابعالی نداشته‌اند؟
دوستان ریاست‌جمهوری با من صحبت کردند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که به هرحال هرکدام از ما باید مختصات خودمان را در این جریان کلی و در کل صفحه‌ای که وجود دارد، مشخص کنیم که کجا هستیم و چه کاری می‌کنیم. اگر این معلوم شود، خیلی از مسائل ما راحت‌تر می‌شود. حرف ما مشخص است و دوستان ما هم در این زمینه گفتند که قرار ما این نیست که برویم خارج از یک سری مباحث کلی بخواهیم وارد گفتگو شویم. اگر این باشد، همه‌چیز معلوم است و ما حرفی نداریم.
 
  • * ماه گذشته سومین جشن سالانه «موسیقی ما» در تالار وحدت تهران برگزار شد. نظر و انتقاد شما در مورد کلیت این مراسم چیست؟
جشن «موسیقی ما» و فعالیت‌هایی از این قبیل برای حوزه موسیقی خوب است و باعث افزایش مشارکت و تفاهم اهالی موسیقی می‌شود. سایت «موسیقی ما» در این زمینه تلاش خودش را می‌کند و امیدوارم تلاشی باشد که برای آینده هم بتواند حوزه موسیقی را پویاتر و فعال‌تر کند و به ارتباطات بیشتر بین‌فردی و بین‌گروهی منجر شود. می‌خواهم یک روز با عوامل سایت «موسیقی ما» درباره این جشن، صحبت مفصلی داشته باشم. برای اینکه موسیقی ما به عنوان یک صنعت و هنر و رسانه در دنیا و حتی کشور خودمان معرفی شود، باید بیش از هرچیزی بتوانیم جایگاه‌اش را دقیق‌تر و شفاف‌تر کنیم و بدانیم که از کجا می‌خواهیم شروع کنیم و به کجا برسیم. رسانه‌ای مثل «موسیقی ما» در این زمینه می‌تواند مؤثر باشد که البته جزئیاتی هم دارد که باید صحبت کنیم تا بتوانیم در سیاست‌گذاری‌ها تعاملاتی داشته باشیم. ما از آن طرف حمایت کنیم و شما هم از این طرف بتوانید کار را انجام دهید که ان‌شاءالله در کنار همدیگر بتوانیم فضای خوبی را ایجاد کنیم.
 
  • * درباره فعالیت‌های سایت ‌«موسیقی ما» فارغ از جشن سالانه «موسیقی ما» چه نظری دارید؟ رسانه‌ای که هشت سال از شروع به کار آن می‌گذرد و برای تداوم مسیرش به نظرات پیشکسوتان صاحب‌نظری همچون شما احتیاج دارد.
سایت «موسیقی ما» توانسته نظر اهالی موسیقی را به خود جلب کند. اهالی موسیقی سخت‌گیر هستند و به راحتی وارد تعاملات نمی‌شوند. زمانی که آنها اقبالی نشان می‌دهند، بیانگر این است که در سمت مقابل هم اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. امیدوارم کمی‌ها و کاستی‌ها از بین برود و شما هم با آشنایی‌های بیشتر کارها را انجام دهید تا در آینده این سایت به صورت همه‌جانبه بتواند کارهای خودش را انجام دهد.
 
  • * سایت‌های خبری متعددی این روزها در زمینه انتشار اخبار و گزارش‌های موسیقی فعالیت‌ می‌کنند اما در نمایشگاه مطبوعات این رسانه‌ها حضور کم‌رنگی داشتند. به نظر شما دلیل اینکه سایت‌های خبری موسیقی در چنین نمایشگاهی حضور ندارند، چیست؟
آیا همه این سایت‌ها مجوز دارند؟ یک بار با آقای «انتظامی» در زمینه همین سایت‌ها صحبت می‌کردیم و ایشان به من گفتند که به تمام این سایت‌ها جایگاهی را اختصاص می‌دهیم. اما مستلزم این است که مجوز فعالیت خود را ارائه کنند. اغلب این سایت‌ها مجوز رسمی فعالیت ندارند و باید مجوز بگیرند. اگر در این زمینه قدم بردارند، ما هم کمک می‌کنیم و امیدوارم روزی در نمایشگاه مطبوعات راهروهای اختصاصی سایت‌های هنری و موسیقی را داشته باشیم.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 آبان 1394 - 22:18

دیدگاه‌ها

سه شنبه 26 آبان 1394 - 13:48

تشكر.

چهارشنبه 27 آبان 1394 - 16:46

باعث افتخاره

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود علی مرادخانی: موسیقی ذاتاً یک رسانه و پیام‌رسان است | موسیقی ما